تغذیه سنجاب طوسی، آجیل، دانه و میوه می باشد. همچنین آنها تخم پرندگان، حشرات و کرم ها را هم می خورند و حتی اگر چیز دیگری برای خوردن پیدا نکنند از لاشه حیوانات هم تغذیه می کنند.
بیشترین مشکلاتی که در سنجاب های خانگی مشاده می شود پوکی استخوان، انگل خارجی ، بیماریهای تنفسی و مسمومیت بوده است.
پوکی استخوان یک اختلال تغذیه ای است که در اثر کمبود کلسیم و فسفر یا ویتامین D یا اختلال در نسبت کلسیم به فسفر غذا بوجود می آید. در سنجابهایی که در ایران در منزل نگهداری می شوند بدلیل نوع تغذیه وکمبود منابع کلسیم و فسفر در جیره این عارضه زیاد دیده می شود. جهت پیشگیری از این امر، باید نوزادان به اندازه کافی شیر مادر را بخورند و پس از آن نیز مکمل های کلسیم دار به جیره اضافه شود.
سنجاب ها تقریبا تمام دانه ها، میوه ها و سبزیجات را می خورند. دانه ها شامل (غلات: گندم ، ذرت) و دانه های روغنی (مثل تخم آفتابگردان) و میوه ها شامل میوه های خشک ( گردو، فندق، بلوط ) و میوه های دیگر مثل سیب، انگور و سبزیجاتی نظیر کاهو وکلم همگی می توانند مورد استفاده سنجاب قرار گیرند. نکته بسیار مهم در تغذیه سنجاب مثل تمام جوندگان دیگر تنوع غذایی است.
بهتر است انواع مختلف غذا ها در اختیار سنجاب باشد تا انتخاب کند. برای سنجاب نیز تغییر جیره غذایی باید به آهستگی صورت گیرد.
در تابستان فعالیت سنجاب ها از صبح زود شروع می شود. سپس آنها در بعد از ظهر استراحت می کنند و دوباره ۲ ساعت قبل از غروب آفتاب شروع به فعالیت می کنند. سنجاب ها قبل از تاریکی هوا به آشیانه های خود بر می گردند، و به ندرت لانه های خود را در تاریکی ترک می کنند.
آیا سنجابها به خواب زمستانی می روند؟
در زمستان سنجاب ها زودتر به لانه بر می گردند و بیشتر در آشیانه خود می مانند. حتی در شرایط بد زمستان سنجاب ممکن است روزها آشیانه خود را ترک نکند. اما سنجاب درختی در فصل زمستان به خواب زمستانی فرو نمی رود.
برخی از سنجاب های زمینی در زمستان به خوابی عمیق فرو می روند. سنجاب های بالغ بطور معمول به تنهایی زندگی می کنند ولی ممکن است در سرمای شدید برای گرم نگه داشتن خود آشیانه خود را با سنجاب های دیگر شریک شود. وقتی که هوا گرم تر شد، میهمان ها آشیانه را ترک می کنند.