خرید و فروش حیوانات خانگی
خرید و فروش حیوانات خانگی

خرید و فروش حیوانات خانگی

کلاغ سفید

جوجه گیری از قناری

جوجه گیری از قناری

با استفاده  از یک قفس مخصوص تولید مثل که درون آن اشیانه ای قرار داده شده است , می توان به اسانی و با موفقیت از قناری ها جوجه گرفت . آشیانه قناری را باید با استفاده از تکه های نمد کاملا مفروش کرد وسپس سایر مواد مخصوص آشیانه سازی را که در برخی از فروشگاه های پرنده فروشی عرضه می شود تهیه کرد . در اختیار پرنده قرار داد . قناری ماده , در هر دوره معمولا روزانه یک تخم و مجموعا 4 تخم می گذارد . در عمل معمولا 3 تخم نخست را بر می دارند و داخل یک قوطی کبریت که قبلا به وسیله تکه هایی از پارچه ابریشمی کاملا مفروش شده است , قرار می دهند و به جای آن ها 3 تخم مصنوعی در آشیانه قناری قرار می دهند . سپس در روز چهارم پس از انکه قناری اخرین تخم خود را گذاشت , تخم های اصلی را سر جای خود بر می گردانند و قناری ماده نیز از همان روز خوابیدن روی تخم ها را آغاز می کند . با این روش , همه جوجه ها با هم از تخم خارج می شوند و به همین علت احتمال زنده ماندن آن ها بیشتر خواهد بود . خارج کردن قناری نر از قفس , درست بیش از تخم گذاری پرنده ماده نیز معمول می باشد . این امر , به قناری ماده اجازه می دهد که خود به تنهایی جوجه هایش را بزرگ کند . البته باقی ماندن پرنده نر در قفس مشکلی به همراه ندارد و می توان به پرنده نر اجازه داد که در این دوره نیز در همان قفس باقی بماند . جوجه قناری ها 13 روز بعد از تخم خارج می شوند . جوجه های حوان , پس از 13 روز قدرت ترک آشیانه را پیدا می کنند و پس از گذشت یک هفته دیگر کاملا از والدین خود مستقل می شوند . طی این دوره , باید برای جوجه ها غذای مخصوص فراهم کرد و جوجه قناری ها را به تدریح به خوردن دانه های سخت تر عادت داد .


منبع: کتاب قناری

برای سفارش کتاب میتوانید به لینک زیر مراجع کنید..

سفارش کتاب 

www.whitecrowpet.com

راه حل برای تحریک قناری به اب تنی

راه حل برای تحریک قناری به اب تنی

قناری های آزاد در طبیعت دوست دارند که بر روی چمن های مرطوب غلت بزنند یا بین گیاهان و چاله های کم عمق اب تنی کنند و بدین ترتیب خودشان را تمیز کنند. حتی استحمام در مورد تکثیر هم به قناری ها کمک میکند و آب تنی پرنده ماده در اواخر دوران خوابیدن بر روی تخم ها باعث مرطوب شدن سطح پوسته تخم شده و ضمن کاهش از دست رفتن آب موجب خروج راحت تر جوجه از تخم می گردد. بنابراین استحمام در هر مرحله برای قناری لازم و ضروریست. به هر حال قناری ها بعد از استحمام به آراستن خود می پردازند، پرهای خود را پوش داده، می لرزاند و با نوک خود آنها را مرتب می کند سپس به کمک منقارش مواد چربی مترشحه از غده خاصی که در بالای محل اتصال دم به بدنش قرار دارد و اوروپیژیال (Uropygial) نامیده می شود را روی کلیه پرهایش می مالد. این روغن باعث براقی پرهای قناری شده و به عنوان یک ماده محافظ طبیعی عمل می کند. بعضی از پرنده های دست آموز عادت به استحمام در زیر شیر آب ظرفشویی آشپزخانه دارند و از ریزش جریان آب بر روی بدنشان بسیار لذت می برند. از اینرو بسیار طبیعی است که با شنیدن صدای جریان آب به سوی ظرفشویی پرواز کنند. در کل استحمام یک امر طبیعی برای کلیه موجودات زنده محسوب میشود و قناری هم مستثنا نیست
به گزارش کلاغ سفید یکی از راه ها آشنا کردن پرندگان با ظرف آب تنی گذاشتن برگ کاهوی مرطوب در کف قفس است تا پرنده خود را بر روی آن مالیده و پر و بالش را تمیز نماید. راه دیگر گذاشتن یک قطعه یخ بر روی سقف قفس و قرار دادن ظرف آب تنی (با مقدار کمی آب) در زیر آن بر روی کف قفس است تا با آب شدن یخ و چکیدن قطرات آب پرنده نسبت به آب تنی تحریک شود. شاید اگر قناری دیگری داشته باشید که اب تنی را دوست دارد و اب تنی میکند با ابتنی کردن ان و دیدن توسط قناری های دیگر انها یاد میگیرند و به این کار ترغیب میشوند.


منبع : www.whitecrowpet.com

مرغ شاخدار

مرغ شاخدار

مرغ شاخدار جزء راسته گالی فرمیس، خانواده فزان ها و زیرخانواده نومیدین طبقه بندی می شود. مرغ های شاخدار بر حسب ضمائم موجود در سربه سه فرم ظاهر می گردند. موطن اصلی آنها آفریقا است.

مرغ های شاخدار به شکل گله ای زندگی کرده و به آنها مرغ مصری و مرغ فرعون نیز اتلاق می شود. این پرنده، علاوه بر حشرات و مارها، علاقه زیادی به خوردن جوانه های گیاهی مخصوصا جوانه های بادام زمینی دارند. در زمان های قدیم، مرغ شاخدار نزد مصریان پرنده ای مقدس به شمار می رفت، اهلی کردن آنها را به یونانیان و رومی ها نسبت می دهند.

این مرغان به علت دارا بودن بدنی قوی و نسبتا گرد و توپر جلب توجه می کنند. بال های آنها کوتاه بوده و قدرت چندانی جهت پرواز کردن ندارند، دم آنها مانند دم مرغ خانگی پهن نبوده و ظاهری همانند آنها ندارند.

تکامل پرهای بدن به صورت کامل و اکثر آنها کوتاه و به رنگ خاکستری است. سر آنها پرهای کمی داشته و منقار نسبا بزرگ و شاخی رنگ آنها سبب سبب جلب توجه بیننده می شود. در سطح منقار رنگ قرمز و در بعضی موارد رنگ زردی جلب توجه می کند که به تدریج به زایده ای قرمز رنگ تبدیل می شود. به همین علت این دسته از مرغان را مرغ شاخدار می گویند. در برخی انواع آنها این زائده به صورت برجستگی کاکل مانندی دیده می شود که باعث شده حتی به آنها کلاهدار یا کاکلی هم اطلاق شود. در جنس نر این پرنده زائده کلاه مانند قدری بزرگتر است و در صورتی که فرد بیننده دارای آشنایی لازم و تجربه کافی باشد، می تواند از روی این مشخصه جنسیت پرنده را تشخیص دهد.

نژادهای مرغ شاخدار از آفریقا سرچشمه گرفته و ۸ گونه دارد، که شامل دو زیر گونه می شود.

● مرغ شاخدار کلاهدار و مرغ شاخدار کاکل دار

نوع وحشی این پرنده سالی یک یا دو بار اقدام به لانه سازی کرده و حدود ۱۰ تخم نیز می گذارد. این راندمان ناچیز در نوع اهلی آن به طور قابل ملاحظه ای افزایش داده شده است.

مخصوصا در این مورد، فرانسوی ها و ایتالیایی ها به طور گسترده ای کار کرده اند. تفکیک جنس در جوجه های یکروزه براساس فرم رویش پرها و نیز به روش ژاپنی امکان پذیر است. مرغ های شاخدار در سن ۷-۶ ماهگی به سن بلوغ رسیده و در این سن وزنی حدود ۲-۷/۱ کیلوگرم خواهند داشت. آنها را اغلب با روش بستر و یا نسبت ۴ ماده به یک نر نگهداری می کنند.

● مدیریت پرورش

مرغ های شاخدار پرورشی از لحاظ جنس تفکیک شده و در سالن های نیمه تاریک بر روی بستری از سبوس گندم یا مواد دیگر نگهداری می شوند. تعداد ۸-۶ قطعه آن را می توان در واحد سطح جای داد. از سن ۶-۵ هفتگی از چوب های خواب و جعبه فضولاتی که ۳۰ درصد از سطح سالن را اشغال می نمایند استفاده می کنند. برای هر ۶ قطعه مرغ شاخدار یک متر چوب خواب منظور می شود. معمولا سعی می نمایند که سن بلوغ را در آنها به تعویق بیندازند تا درصد باروری را افزایش داده و اندازه تخم ها را به حالت یکنواخت در آورده و تعداد آنها را فزونی بخشند. با اجرای برنامه های نوری به این هدف دست می یابند که به نمونه ای از آن اشاره می گردد:

● جوجه ها تا ۱۰ روزگی هر روز ۲۴ ساعت روشنایی

از ۱۴-۱۰ روزگی هر روز ۲۱ ساعت نور دریافت می کنند/ سپس این مدت به مرور کاهش یافته، چنان که از هفته سوم تا بیست و ششم به ۷ ساعت می رسد./ بین سنین ۲۶ تا ۲۸ هفتگی مدت روشنایی را تدریجا به ۱۴ ساعت افزایش می دهند.

شدت نور در سه روز اول زندگی ۳ وات برای هر مترمربع سطح سالن و سپس ۳/۰ وات برای همین سطح تا سن ۲۶ هفتگی است. معمولا از ۲۶ هفتگی که مرغ های شاخدار را به قفس ها منتقل می نمایند، شدت نور تا ۲۸ هفتگی مجددا ۳ وات به ازاء هر مترمربع خواهد بود.

برای مرغ های شاخدار در حال رشد نیز مشابه همین برنامه نوری را می توان اعمال نمود، با این تفاوت که از ۲۱ هفتگی به بعد به ازاء هر هفته یک ساعت به مدت روشنایی افزوده، به طوری که در جابه جایی آنها از بستر به قفس در هفته ۲۸، مدت روشنایی به ۱۴ ساعت برسد.

مرغ های شاخدار پرورشی را ۹۰-۸۰ درصد در قفس و در سالن های نیمه تاریک با تهویه مناسب نگهداری می کنند. چون مرغ های شاخدار نسبت به صدا و ورود ناگهانی اشخاص و روشن و خاموش شدن چراغ عکس العمل نشان داده و اکثرا شدید می ترسند، لذا استفاده از سالن های نیمه تاریک توصیه می شود.

معمولا تغییر روش نگهداری از بستر به باطری برای نرها از هفته بیست و چهارم و برای مرغ های شاخدار در هفته بیست و ششم صورت می گیرد. این باطری ها اغلب سه طبقه و مشابه باطری هایی است که برای مرغ ها مورد استفاده قرار می گیرند.

از آن جا که مرغ های شاخدار در روش بستر به آبخوری های ناودانی عادت می کنند و تغییر این عادت به آبخوری قطره ای در روش قفس به درازا می کشد و اختلالاتی در تولید و بنیه آنها به وجود می آید، لذا باید ۴-۳ هفته قبل از تغییر روش، ضمن استفاده از آبخوری های ناودانی از نو.ع قطره ای نیز استفاده شود تا بعدا مشکلی در این رابطه به وجود نیاید.

حرارت سالن نگهداری را ۲۲-۲۰ درجه سانتی گراد با رطوبتی در حدود ۶۰-۵۵ درصد توصیه می کنند. غذای مخصوص مرغ های شاخدار پرورشی را باید ۳-۲ هفته قبل از تغییر روش نگهداری در اختیار آنها گذاشت.

اولین تخم به طور معمول در سن ۳۱ هفتگی گذاشته شده و راندمان گله در ۳۴ هفتگی به ۷ درصد و در ۳۶ هفتگی به ۸۵-۸۰ درصد رسیده و تا ۴۰ هفتگی تداوم یافته و سپس به زیر ۵۰ درصد کاهش می یابد. پس از این مرحله نرها با ۸/۱ کیلوگرم و ماده ها با ۲/۲-۲ کیلوگرم آمده ذبح هستند.

در نگهداری جوجه ها برای پرواربندی، در مرحله نخست نیاز حرارتی آنها باید تامین گردد. میزان این حرارت ۳۸-۳۶ درجه سانتی گراد در هفته اول بوده که هر هفته ۳-۲ درجه سانتی گراد آن را کاهش می دهند.

اغلب مدت روشنایی را ۱۶ ساعت از ۲۴ ساعت توصیه می نمایند، ولی این مدت می تواند ۲۴ ساعته نیز باشد. آنچه که مهم بوده و باید به آن توجه داشت، خاموشی های مستمر و طولانی است که نباید پیش آید، چون بر اثر آن، ترس بر پرنده ها مستولی شده و به یک گوشه هجوم برده نتجیتا تعداد زیادی از آنها بر اثر ازدحام تلف می گردند. بهتر است منبع نور در ۲ متری سطح کف سالن استقرار یابد. رطوبت نسبی هوا را در داخل سالن باید بین ۶۰-۵۵ درصد ثابت نگهداشت.

آبخوری ها و دانخوری های که برای مرغ ها به کار می روند، می شود برای مرغ های شاخدار نیز مورد استفاده قرار گیرند. از آن جا که این پرنده نسبت به سایر طیور میزان زیادتری از غذا را حیف و میل می کند، لذا روی دانخوری ها را با فواصل معین، مفتول های فلزی نصب می کنند تا از ریخت و پاش جلوگیری گردد.

طول دانخوری تا سن ۲ هفتگی، ۵/۱ سانتی متر و از ۷ هفتگی به بعد ۵/۲ سانتی متر برای هر قطعه کافی است. یک آبخوری سیفونی اتوماتیک معمولا برای ۱۰۰ قطعه جوجه یکروزه کافی خواهد بود. از آن جا که مرغ های شاخدار به مایکوز حساس هستند، لذا بستر باید از مواد بسیار مرغوب و تمیز انتخاب شود. برای اطمینان علاوه بر ضدعفونی بستر باید از قارچ کش ها نیز استفاده کرد.

● تغذیه و مواد مغذی

مطالعات کمی بر روی احتیاجات مواد مغذی مرغ شاخدار صورت گرفته است. فرض کلی بر این است که احتیاجات پروتئینی مرغان شاخدار بیشتر از مرغ های محلی است.

بلام ایتال، مقدار پروتئین را برای دوره ۰ تا ۴ هفتگی ۲۴ تا ۲۶ درصد، ۴ تا ۸ هفتگی ۱۹ تا ۲۰ درصد، ۸ تا ۱۲ هفتگی ۱۶ درصد و یا کمتر از این مقدار را توصیه کرده در حالی که هوقوز و جان حداقل میزان ۲۱ درصد پروتئین در جیره ی استارتر و مقدار ۱۷ درصد پروتئین جیره ی پس دان را توصیه کردند. تعداد زیادی از مواد غذایی مانند ذرت، کنجاله ی بادام زمینی، کنجاله ی تخم پنبه و غیره را می توان در فرمول غذایی جیره مرغان شاخدار در روش پرورش متراکم جای داد.

تحقیقات نشان داده است که عمده غذای موجود در چینه دان مرغ شاخدار وحشی ذرت است و می توان ذرت را در فرمول غذایی جیره ی مرغان شاخدار محسوب شده به نسبت ۲۰ درصد در جیره ی پیش دان، ۲۵ درصد جیره ی پس دان، ۳۰ درصد جیره ی رشد، ۵۰ درصد جیره ی خروس های بالغ و ۷۰ درصد جیره ی مرغ های بالغ جایگزین کرد.

جدول زیر می تواند به عنوان راهنمایی برای جیره بندی غذای مرغ های شاخدار مورد استفاده قرار گیرد.

نیاز مرغ های شاخدار به مواد غذایی بر حسب (کالری ۱۹۸۳)

برای جلوگیری از حیف و میل غذا توصیه می شود که آن را به صورت پلت درآورده و کنترل شده توزیع کنند. میزان مصرف غذا در دوره تخمگذاری بین ۱۱۰-۱۰۰ گرم در روز برای هر قطعه است. مرغ های شاخدار تا سن ۲۵ هفتگی تقریبا ۱۲- ۵/۱۱ کیلوگرم در ماده ها و ۱۰-۸/۹ کیلوگرم در نرها غذا مصرف می نمایند. ضریب مصرف غذایی در نرها ۴-۱ است.

معمولا درصد تلفات مرغان شاخدار ناچیز و در حدود ۳-۱ درصد است. در این رابطه تفاوت معنی دار بین دو جنس وجود ندارد. براساس تحقیقات دی بست جنس نر تا سن ۶- ۴ هفتگی رشد سریعتری نسبت به جنس ماده داشته و در بین ۱۴-۱۰ هفتگی این امر برعکس شده و ماده ها رشد سریعتری خواهند داشت. از سن ۱۵ هفتگی تفاوت رشد در دو جنس کاملا مشخص گشته و به طوری که همانند بلدرچین، که جنس ماده سنگین تر است، در سن ۳۰ هفتگی مرغ های شاخدار حدودا ۳۰۰ گرم سنگین تر از جنس نر هستند.

لاشه مرغ های شاخدار را،تازه یا منجمد به بازار عرضه می کنند. در فرانسه این پرنده را در سنین مختلف برای اهداف گوناگون ذبح و به بازار می فرستند.

● بیماری ها و تلفات

نشان داده شده است که مرغان شاخدار بالغ نسبت به طیور دیگر مقاومت بیشتری نسبت به تعداد زیادی از بیماری های ویروسی و باکتریایی دارند، اما در یک گلر وارداتی از پلاسترای شیوع بیماری نیوکاسل در نیجریه گزارش شده است. بیماری نیوکاسل در جوجه های گوشتی بهتر از مرغ شاخدار ظاهر می گردد. بیماری نیوکاسل در مرغان شاخداری که در شرایط روستایی پرورش داده می شوند ۱۳۰۷ درصد شیوع داشته است.

ویروس بیماری نیوکاسل که از جوجه ها، مرغ ها و مرغان شاخدار گرفته شده بود به دو گروه از مرغان شاخدار تزریق شد. نتایج نشان داد که مرغان شاخدار حساسیت بیشتری به سویه گرفته شده از مرغان نسبت به سویه های گرفته شده از مرغان شاخدار نشان دادند و این آزمایش منجر به این نتیجه شد که احتمالا ممکن است مرغان شاخدار به همه ی سویه های ویروس نیوکاسل حساس نباشند. سویه های لننوژنیک و مزوژنیک بارامیکسوویروس یک اثری روی مرغ شاخدار ندارند در حالی که نوع ولوژنیک بر روی مرغ شاخدار اثر می گذارد.

مرغ شاخدار بالغ به طور نسبی در مقایسه با مرغ ها و جوجه های بومی بیماری های کمتری دارد. مرغان شاخدار جوان به بیماری ها به خصوص در طول هفته های اول زندگی مقاوم نیستند.

فاکتورهای مدیریتی در هر دو نوع سیستم پرورش آزاد و متراکم نشان دادند که تاثیر مهمی در ایجاد تلفات دارند. مدیریت ضعیف سبب ایجاد استرس، شرایط آب و هوایی بد و صدماتی به پرندگان می شود.

چهارده نوع بیماری (ویروسی، باکتریایی، انگلی و کمبود تغذیه ای) که دلایل مرگ و میر جوجه ها در شرایط پرورش متراکم بودند تشخیص داده شده اند.

بیماری های شناخته شده اصلی عبارت بودند از: کوکسیدیوز، هلمینتازیس، سالمونلوز، امفالیتیز و سندرم خمیدگی انگشتان پا (کمبود ویتامین B۲) مشاهده شده اند. در شرایط پرورش آزاد مرگ جوجه ها قبل از سن ۸ هفتگی بحرانی و وخیم است، تلفات تا قبل از این سن می تواند به ۶۰ درصد هم برسد.

از بین آزمایشات باکتریایی و میکروبیولوژی، تعدادی از باکتری های بیماری زایی که از بدن پرندگان مرده جدا شده بودند عبارتند از: ایکولای، سالمونلا، گلبسیلا، پزودوموناس، پرتوزوآ و کاندیداآلبیکن بودند.

عواملی که سبب تلف شدن جوجه ها می شدند شامل بیماری های دستگاه گوارش (۸۰ درصد)، بیماری های دستگاه تنفسی (۵۷ درصد)، بیماری های دستگاه ادراری (۲۷ درصد) بودند، در حالی که بیماری های کوکسیدیوز (۴۸ درصد)، هلمیاتوس (۳۹ درصد)، کلی باسیلوس (۲۴ درصد)، سالمونلوز (۲۳ درصد)، بورسیتز (۲۰ درصد) و تریکوموناس (۶ درصد) از عوامل اصلی تلفات در مرغ شاخدار جوان می باشند.

منبع : www.whitecrowpet.com

گنجشک هایی که زیر آب شنا می کنند

گنجشک هایی که زیر آب شنا می کنند


زیرآبروک ها Dippers به راسته گنجشک سانان تعلق دارند زیرآبروک ها در جهان یک جنس و پنج گونه اند گنجشک سانانی با اندازه متوسط, بدن و بال هایی گرد, پاهایی قوی و دمی کوتاه طول آنها ۱۴ تا ۲۳ سانتی متر و وزنشان ۳۸ تا ۸۸ گرم است به طورکلی, آنها با جوبیارهای مرتفع کوهستانی سازگار شده اند به طوری که دور از جویبارهای کوهستانی دیده نمی شوند

زیرآبروک‌ها (Dippers) به راسته گنجشک‌سانان تعلق دارند. زیرآبروک‌ها در جهان یک جنس و پنج گونه‌اند. گنجشک‌سانانی با اندازه متوسط، بدن و بال‌هایی گرد، پاهایی قوی و دمی کوتاه طول آنها ۱۴ تا ۲۳ سانتی‌متر و وزنشان ۳۸ تا ۸۸ گرم است. به طورکلی، آنها با جوبیارهای مرتفع کوهستانی سازگار شده‌اند به طوری که دور از جویبارهای کوهستانی دیده نمی‌شوند. یک گونه از آنها در فهرست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت (IUCN) در طبقه آسیب‌پذیر قرار دارد.


● پراکندگی


زیرآبروک‌ها در شش قاره آمریکای شمالی، مرکزی و جنوبی، اروپا، آسیا و آفریقا یافت می‌شوند. به دلیل این که نیازمند جویبارهای خروشان مناطق کوهستانی هستند، در مناطق پست دیده نمی‌شوند. در آمریکای شمالی در سراسر ایالت‌های غربی آمریکا از قطب در آلاسکا تا پاناما در آمریکای مرکزی، گسترده شده‌اند و در آمریکای جنوبی در رشته کوه آند، ونزوئلا، کلمبیا و شمال آژانتین یافت می‌شوند. در اروپا در شبه جزیره اسکاندیناوی و بریتانیا، یونان تا ترکیه و قفقار و شمال آفریقا دیده شده‌اند. در آسیا جمعیت‌های جدا افتاده دارند و در کوه‌های اورال، آسیای مرکزی از افغانستان تا شرق سیبری و ژاپن، جنوب برمه و شمال غربی تایلند پراکنده‌اند.


● زیستگاه


نیازهای زیستگاهی همه گونه‌های زیرآبروک‌ها بشدت مشابه است. آنها به جویبارهایی نه خیلی عمیق با جریان سریع، اکسیژن محلول زیاد، آب پاک، رسوبات و کدورت کم نیاز دارند. در آسیای مرکزی، در مناطقی دیده می‌شوند که آب قسمت‌های وسیعی از آن در زمستان و دمای ۴۰ـ درجه سانتی‌گراد یخ نزند. در مناطقی که آب یخ می‌زند به ارتفاعات پایین‌تر یا مناطق گرم‌تر مهاجرت می‌کنند. دومین نیاز زیستگاهی، وجود سواحل صخره‌ای رودخانه و مکان‌های مصنوعی نظیر پل‌ها و پایه‌های آنها برای لانه‌سازی است.


● رفتار


رفتار زیرآبروک‌ها در همه گونه‌های جنس Cinclus بسیار یکنواخت است. برخلاف سایر گنجشک‌سانان، زیرآبروک‌ها بیشتر وقت خود را در آب می‌گذرانند و برای یافتن غذا به مدت چند ثانیه در آب غوطه‌ور می‌شوند. زیرآبروک‌ها در آب‌های کم‌عمق راه می‌روند و در آب‌های عمیق‌تر شیرجه می‌روند و اول سر خود را وارد آب می‌کنند، همچنین برای فرار از پرندگان شکاری، در آب شیرجه می‌زنند. هنگام شیرجه رفتن، با بال زدن زیر آب خود را غوطه‌ور نگه می‌دارند. در غیاب سروصدای بلند آب در جویبارهای پرتلاطم، صدای هر دو جنس از فواصل بسیار دور قابل شنیدن است.


● بوم‌شناسی تغذیه و رژیم غذایی


غذای گونه‌های زیرآبروک تقریبا فقط شامل بی‌مهرگان آبزی نظیر یکروزه‌ها و بال‌موداران است که دومی از سنگ‌ریزه‌های بستر جویبار برای خود محفظه‌ای استوانه‌ای شکل می‌سازد. همچنین از ماهی‌های کوچک نظیر مینوها (Minnows)، تخم ماهی‌ها و برخی مواد گیاهی تغذیه می‌کنند. در برخی گونه‌ها جمع‌آوری حشرات از حاشیه برف‌های در حال ذوب هم دیده شده است.


● زیست‌شناسی تولیدمثلی


عادات آشیانه‌سازی همه‌گونه‌های زیرآبروک بسیار مشابه است. ساختار آشیانه‌ها گنبدی شکل با یک ورودی یا دهانه عریض است. از خزه، ساقه گندمیان و برگ‌ها ساخته می‌شود که از درون، فنجانی شکل و با مواد نرم و مو پوشیده می‌شود. نر و ماده، هر دو در ساختن آشیانه همکاری دارند، ولی بخش فنجانی آشیانه معمولا توسط ماده ساخته می‌شود. آشیانه معمولا نزدیک آب و اغلب بالای آن و گاهی اوقات پشت آبشارها در درز و شکاف صخره‌ها یا در سازه‌های انسانی نظیر زیر پل‌ها ساخته می‌شود. در مناطق معتدل بیش از هفت و در مناطق گرمسیر فقط دو تخم سفید رنگ می‌گذارند. جوجه‌کشی به مدت ۱۶ روز اغلب یا فقط توسط ماده انجام می‌شود اما جوجه‌ها توسط هر دو جنس نر و ماده تغذیه می‌شوند و بعد از ۲۲ روز آشیانه را ترک می‌کنند. جمعیت‌های مناطق معتدل معمولا دوبار در سال جوجه‌آوری می‌کنند.


● وضع حفاظتی


زیرآبروک‌ها نیازمند آب‌های پاک هستند که به تغییرات و فعالیت‌های انسانی آسیب‌پذیرند. آنها می‌توانند میزان متوسطی از آلودگی‌ها اعم خانگی، کشاورزی، صنعتی یا معادن را تحمل کنند و اغلب زیستگاه‌های تخریب شده را رها می‌کنند. حتی کاشت درختان مخروط‌دار نزدیک به آب می‌تواند زیانبار باشد. به طورکلی، جمعیت‌ زیرآبروک‌ها به دلیل فعالیت‌های انسانی در محدوده زندگی‌شان، کاهش می‌یابد. به‌عنوان مثال در انگلستان برخی جمعیت‌های کاهش یافته، بعد از پایان یافتن کار معادن دوباره احیا شدند و زیرگونهCinclus cinclus olympicus در قبرس و برخی جمعیت‌ها در نقاط دیگر به دلیل فعالیت انسانی منقرض شدند. یک گونه به نام زیرآبروک گلوحنایی (Cinclus schulzi) در شمال آرژانتین و جنوب بولیوی با جمعیت جهانی هزار جفت در طبقه آسیب‌پذیر قرار گرفته است.


● ویژگی ظاهری زیرآبروک‌ها


همه گونه‌های زیرآبروک از نظر فیزیکی بسیار به هم شبیه هستند. بدن همه آنها گرد با بال‌هایی کوتاه و سطح زیرین بال مقعر است. دمی کوتاه با پرهایی پهن و نوک گرد دارند. پاهایشان کوتاه، کلفت و قوی و منقارشان پهن و خمیده است. غده چربی (Preen gland) به طور غیرعادی بزرگ است و پرهای بدن ضدآب است. رنگ پروبال برخی گونه‌ها نظیر زیرآبروک قهوه‌ای و زیرآبروک آمریکایی یکدست است و بقیه نظیر زیرآبروک اوراسیایی و زیرآبروک سر سفید به طور چشمگیری رنگ سفید در پروبال خود دارند. زیرآبروک‌ها فاقد رنگ‌های براق در پروبال خود هستند. به طور کلی، رنگ‌های قهوه‌ای، خاکستری و حنایی در پروبال آنها دیده می‌شود. سطح پلک همه آنها سفید است که هنگام پلک زدن بوضوح دیده می‌شود و پلک سوم آنها برجسته است.

منبع : www.whitecrowpet.com

مکمل های غذائی

مکمل های غذائی

بهترین مکمل های غذائی , مکمل هایی هستند که علاوه بر ویتامین ها , مواد معدنی و عناصر کمیاب

در بر گیرنده اسید آمینه های ضروری نظیر لیزین باشند . بنابراین بیش از خرید مکمل های غذائی ,

برچسب روی پاکت را نگاه کنید تا از ترکیبات موحود در آن اطلاع یابید .

بعضی از این فرآورده ها به صورت پودر و تعدادی به صورت فرآورده های افزونی در آب اشامیدنی پرنده ها

موحود می باشند . هیچگاه از مکمل های غذائی , از هر نوعی که باشد , بیش از مقادیر توصیه شده استفاده

نکنید چرا که استفاده بیش از حد از این فرآورده ها به خصوص در مدت طولانی , اثرات زیان باری روی

سلامت پرنده خواهد گذاشت . از ان جا که زمان مصرف این فرآورده ها محدود است و نمی توان آن ها را

برای برای مدت طولانی نگه داشت , اگر فقط یک پرنده دارید , بهتر است هر بار فقط یک بسته کوچک

بخرید تا از اسراف و دور ریختن آن جلوگیری به عمل آید . 

منبع: کتاب قناری

برای سفارش کتاب میتوانید به لینک زیر مراجع کنید..

سفارش کتاب 

www.whitecrowpet.com